We leiden uw IT-project proactief en produceren alles in huis

Lees meer

Onze werkwijze

1. Een behoefte, een idee, een doel

U ervaart in uw zorginstelling een behoefte, en misschien heeft u zelfs al een idee van de oplossing. In ieder geval bent u benieuwd hoe een IT-oplossing u kan helpen om de zorg te verbeteren, de registratielast te verkleinen en minder met randzaken bezig te zijn.

Wij stappen het liefst zo vroeg mogelijk in om mee te denken. Vanuit onze ruime ervaring helpen we u om tot een werkende oplossing te komen.

2. Orde in de chaos

Bij het ontwikkelen en goed implementeren van een IT-oplossing komt veel kijken. Als leek is het moeilijk om alle aandachtsgebieden te overzien. Dit kan een hindernis vormen om daadwerkelijk van start te gaan met een nieuwe app of softwaretoepassing.

Wij zorgen dat u het overzicht heeft over het hele proces van ontwikkeling en implementatie. We kijken niet alleen naar de software die ontwikkeld moet worden, maar brengen samen met u de stakeholders in kaart: wie krijgt te maken met de nieuwe software en een nieuwe manier van werken? Hoe zorgen we dat de software zo goed mogelijk aansluit bij hun dagelijkse praktijk, zodat we een verbetering kunnen brengen?

Samen met u stellen we duidelijke doelen en kaders voor het hele project.

3. Breng het tot leven

In de ontwikkelfase moet de oplossing tot leven komen. Onze ervaring is dat gedurende de ontwikkeling de wensen van een klant steeds duidelijker worden.

Wij geven u veel inzicht en inspraak in het proces. Van het ontwerpen van schermen tot het gevoel in de praktijk: we betrekken u bij de keuzes die we maken. We zijn flexibel en houden van veel terugkoppeling en korte lijntjes. Of we u nu helpen bij het inrichten van onze bestaande producten of maatwerk leveren.

4. Goed gebruiken is een kunst

U wilt dat uw software goed gebruikt wordt. Dat is een kunst op zich. U heeft uw doelen duidelijk voor ogen, maar hoe krijgt u tientallen of honderden gebruikers enthousiast?

Wij helpen u vanuit onze uitgebreide ervaring om uw doelgroep te bereiken en te betrekken. Dit doen we door goede timing, heldere communicatie, strategische pilots (zie onze casus 'De AIOS-app') en een gedegen plan van aanpak.

5. Uw product de wereld over

Een goede app of softwaretoepassing heeft ook waarde buiten uw zorginstelling. Het is waardevol als meer instellingen gebruik maken van dezelfde software. Zo wordt de software steeds beter.

Wij kijken graag samen met u naar de mogelijkheden om software breder in te zetten. Zo ontwikkelden we samen met het Martini Ziekenhuis ons Bekwaamheidsbewijs en de Formularium-app die we ook beschikbaar stellen aan andere zorginstellingen.

Video: Succesvol samenwerken met een innovatieve onderneming

Afgelopen voorjaar had ik het voorrecht om te mogen spreken op de Supporting Health By Tech Conference, een initiatief van UMCG en de Universiteit Twente. De centrale vraag: "Hoe kan een (grote) zorginstelling optimaal samenwerken met een innovatieve onderneming?"

Bekijk hieronder de video en download de handout.