Vacature Junior Back End Developer

We hebben je iets unieks te bieden. Bij Reconcept kun je groeien in een team dat het gezicht van de medische wereld in Nederland verandert. Werk aan de groei van artsen in Nederland en groei zelf mee!

Jürgen Visser
Oprichter / Computing Science alumnus

Waarom bij Reconcept?

Bij Reconcept maken we medische apps die artsen helpen zichzelf te ontwikkelen.

Ons hoofdproduct Reconcept Portfolio is een online skills platform voor artsen dat wordt gebruikt door meer dan 70 ziekenhuizen door meer dan 10.000 artsen om dagelijks hun kennis en vaardigheden te verbeteren.

Door middel van deze web- en mobiele app kunnen artsen in opleiding hun studie bijhouden en elkaar feedback geven. Omdat de applicatie ondersteunend moet zijn aan het leerproces, is het van belang om het voor de gebruiker zo gemakkelijk mogelijk te maken. De opleider gebruikt de applicatie om de voortgang van de arts in opleiding bij te houden en aan te sturen waar mogelijk.

Reconcept Portfolio heeft sinds 2016 de manier van medisch opleiden in Nederland flink opgeschud. We krijgen veel complimenten over de grote gebruiksvriendelijkheid van ons product, en daar zijn we trots op!

Hoe ziet een dag bij Reconcept eruit?

's Ochtends ga je fluitend naar je werk, want deze week leggen we de laatste hand aan de volledig vernieuwde app waarmee we duizenden artsen blij gaan maken. Je zet je fiets in de fietsenkelder en stapt in de lift (of ben je sportief genoeg om de trap naar de 5e verdieping te nemen?). Eenmaal boven kijk je of iemand de koffie al heeft aangeslingerd en werp je een blik over Groningen.

Zoals elke dag beginnen we met de stand-up. Met een overzichtelijk clubje van minder dan 8 mensen gaat dat lekker snel. David vertelt dat de opleiding Longgeneeskunde heeft besloten om landelijk Reconcept te gaan gebruiken met 25 ziekenhuizen. Femke vraagt of je straks even met haar mee kan kijken naar een GraphQL endpoint, omdat ze nog wat informatie mist. Daar kun je na de stand-up meteen mee bezig!

Tegen half elf begint je maag behoorlijk te knorren. Te weinig ontbeten! Gelukkig is de voorraadkast hier goed gevuld met tussendoortjes. Genoeg om er weer even tegaan te kunnen, want Matthijs wil graag samen kijken naar het datamodel voor die nieuwe feature.

Tegen half een beginnen je collega's zich te verzamelen in de kantine en wordt het tosti-ijzer alvast voorverwarmd. Niels vertelt dat hij vanmiddag de uitnodigingen voor het teamuitje gaat rondsturen.

Na de lunch verzamelen we in de game room voor een snel potje Rocket League. Er wordt fanatiek geknokt, maar eigenlijk weet iedereen al dat Gerhard zal winnen. Als iedereen bij elkaar is en de laatste thuiswerkers hebben ingebeld via Zoom beginnen we aan de retro. Het lijkt erop dat iedereen enthousiast is over de nieuwe app. Dat hebben we toch maar mooi voor elkaar gekregen!

Hoe pas jij in ons team?

Je hebt al aardig wat ervaring met development vanuit je hobby of je studie. Misschien weet je nog niet precies in welke taal je verder wilt, maar je voelt meer voor logica en datamodellen dan voor design. Je wilt graag ervaring opdoen in een bedrijf waar je veel verantwoordelijk krijgt, maar ook hulp kunt vragen van ervaren collega's.

Wat je meebrengt:

 • Je wordt enthousiast van backend techniek.
 • Je kunt laten zien dat je de basisbeginselen van software development beheerst en die netjes toepast.
 • Je wilt uitgedaagd worden en anderen uitdagen.
 • Je bent niet bang voor een beetje verantwoordelijkheid.

Wat krijg je ervoor terug?

 • Leuk contact met je collega’s
 • Motiverende werksfeer in een snelgroeiend SAAS-bedrijf.
 • Werken aan een grote applicatie met 10.000+ gebruikers
 • Zeer goed salaris
 • De legendarische Reconcept-trui
 • Een laptop, headphones of wat je ook maar nodig hebt
 • Een fantastisch kantoor met uitzicht over Groningen
 • 25 + 12 vakantie dagen per jaar
 • Aansluiting bij onze pensioenregeling
 • Ruim budget voor professionele ontwikkeling

Kijk rond op je nieuwe werkplek

Dit is ons kantoor op de vijfde verdieping van de Peizerweg 87.

Met dank aan Kooistra Feenstra Bedrijfsmakelaars.

Onze stack

Technisch spelen we mee op het hoogste niveau. We kiezen voor robuuste technieken om een perfecte gebruikerservaring te garanderen. Om de beste producten te maken voor onze klanten maken we alles hier in huis op basis van beproefde frameworks, zodat we niet afhankelijk zijn van bestaande software.

Angular GraphQL Ruby on Rails TypeScript Ionic Serenity BDD CI/CD

Word jij onze nieuwe collega?

We zijn op zoek naar gedreven collega's die een verschil willen maken. Gebruik je talent om de gezondheidszorg te verbeteren voor professionals en patiënten.

Bij Reconcept werken we in een ontspannen sfeer met een gepassioneerd team aan uitdagende projecten. Doordat we aan ons eigen platform bouwen, heb je veel vrijheid en inspraak. Daarbij hoort ook veel verantwoordelijkheid. Past dit bij jou?

Jürgen Visser
Oprichter

Zie je jezelf hier wel zitten?

Is deze functie je op het lijf geschreven? Misschien zit je op je huidige plek prima, maar ben je stiekem toch wel benieuwd. Kom langs en vraag ons waarom het zo leuk is om aan dit snelgroeiende platform te werken. Mail naar jurgen@reconcept.nl of laat hieronder je gegevens achter.