Het formularium dat wel in je zak past

Het opstellen en onderhouden van een formularium voor de kliniek is veel werk en het is jammer als het niet geraadpleegd wordt. Daarom ontwikkelde Reconcept met het Martini Ziekenhuis een speciale formulariumapp.

Gebruiksvriendelijk op smartphone en groot scherm

De kern van de app is een razendsnelle zoekfunctie. De app kan zowel op de smartphone als op het grote scherm gebruikt worden. Daardoor is de omgeving ook te koppelen aan het intranet of een voorschrijfsysteem.

Specifieke inhoud voor het ziekenhuis

De inhoud is specifiek voor het ziekenhuis en wordt in samenwerking tussen de apotheek en de medisch specialisten samengesteld. Op basis van overleg en nieuwe inzichten uit de literatuur kunnen aanpassingen gedaan worden.

Krijn Dekens
Ziekenhuisapotheker Martini Ziekenhuis

Verwijs naar werkzame stoffen

Het formularium bevat standaard de complete z-index van werkzame stoffen. Vanuit de richtlijnen kan daar eenvoudig naar verwezen worden inclusief toedienvorm, dosering en overige informatie over de stof.

Weeg het inkoopbeleid mee

Wanneer meerdere werkzame stoffen voorgeschreven kunnen worden, is het mogelijk om als instelling een voorkeursmiddel aan te wijzen. Daardoor kan het lokale inkoopbeleid effectief worden gecommuniceerd en toegepast in de praktijk.

Verwerk feedback uit de kliniek

Gebruikers kunnen richtlijnen opslaan als favoriet, zodat ze die snel kunnen terugvinden. Vanuit de app kan ook eenvoudig feedback op de inhoud worden gegeven, die bij de apotheek terecht komt.

Deel kennis met andere instellingen

Het formularium is voor de gebruiker eenvoudig, maar biedt beheerders veel mogelijkheden om inhoud te bewerken en te delen. Zo kun je bij het samenstellen van de inhoud gebruik maken van inhoud van andere apotheken, zodat je optimaal gebruik maakt van elkaars kennis.

Ook inzetbaar voor verpleeghuizen

Naast het formularium voor de kliniek kan aparte inhoud beschikbaar worden gesteld voor verpleeghuizen. Vraag naar de mogelijkheden.

Profiteer mee van de Formularium-app

Ziekenhuisapotheken kunnen zich aansluiten en direct profiteren van de ontwikkelde techniek en de formularium-inhoud van het Martini Ziekenhuis voor zowel de kliniek als voor verpleeghuizen. Neem contact met ons op om een demo in te plannen.

Meer weten?

Laat hier je gegevens achter, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op: