Het complete portfoliosysteem voor het MBO

In Reconcept Portfolio worden vaardigheden centraal gesteld en geven we hoger onderwijs instellingen alle tools om deze continue te kunnen toetsen en valideren.

Het wordt dagelijks gebruikt door meer dan 15.000 studenten en docenten in heel Nederland.

Zet praktische vaardigheden centraal

In Reconcept laten studenten ontwikkeling zien op praktische vaardigheden door verschillende leeractiviteiten in het portfolio te verzamelen.

De vaardigheden zijn hierbij het doel van de opleiding, de leeractiviteiten zeggen iets over de weg daarnaartoe. Zo kun je vanuit de praktijk een goed onderbouwd beeld vormen van de ontwikkeling van elke student.

Verzamel leeractiviteiten uit diverse bronnen

Kies zelf welke leeractiviteiten relevant zijn voor je opleiding en geef de student de vrijheid om zelf leeractiviteiten aan het portfolio toe te voegen om volledig beeld te krijgen.

Leeractiviteiten kunnen direct in Reconcept aangemaakt worden of uit verschillende bronnen automatisch in portfolio's geschreven worden.

Lees meer over onze integraties
Producten
Opdrachten
Zelfreflectie
Cursussen
Leerdoelen
Presentaties
Toetsen
PDF
Word
Excel
Afbeeldingen
Videos

Geef laagdrempelig feedback

In Reconcept kun je laagdrempelig feedback geven op alle leeractiviteiten en deze valideren. Als docent ben je vrij om de vorm te kiezen die past bij de opleiding en bij de leeractiviteit. Het geheel aan leeractiviteiten vormt de bewijsvoering om formele beslissing te kunnen nemen over de ontwikkeling van vaardigheden.

Geef aandacht waar dat het meest nodig is

In Reconcept zijn studenten gemakkelijk te volgen. De ontwikkeling is grafisch weergegeven en er kan worden ingezoomd op zowel groepen als individuele studenten.

Lees meer over managementinformatie

Overige mogelijkheden

Maak je opleiding extra compleet met de volgende onderdelen:

Persoonlijke leerdoelen Persoonlijke leerdoelen bieden de student de mogelijkheid om zelf (of in samenspraak met de opleider) één of meerdere leerdoelen op te stellen en voortgang hierop vast te leggen. Deze kunnen aan alle activiteiten in het portfolio gekoppeld worden. Persoonlijke leerdoelen zijn een uitstekend middel om optimale groei bij een student te stimuleren.
Showcaseportfolio Het Showcaseportfolio geeft de student de mogelijkheid om een selectie aan leeractiviteiten op een visueel aantrekkelijke manier vorm te geven en te kunnen delen buiten het platform. Hierbij kan er gekozen worden uit een van de drie beschikbare templates.
Stages Met de module Stages heb je de mogelijkheid om verschillende onderwijsperiodes en werkplekken in de praktijk in te richten, inclusief verantwoordelijke begeleiders. Hierbij kan er ook aan externe locaties toegang gegeven worden. Deze periodes kunnen vervolgens gebruikt worden om gemakkelijk op te filteren en te sorteren.
Toetsresultaten Toetsresultaten en overige onderwijsactiviteiten die relevant zijn, kunnen worden geregistreerd in het portfolio. Met een koppeling vanuit het LMS zijn deze toetsresultaten moeiteloos in het portfolio te tonen. Vaak zijn deze resultaten ondersteunend aan het ontwikkelproces en kunnen daarmee gebruikt worden om een vollediger beeld hiervan te vormen.
Gesprekken Via Gesprekken kan de voortgang van de student tijdens de opleiding formeel worden bijgehouden. Opleiders/coaches kunnen laagdrempelig gesprekken met de student vastleggen en deze direct gezamenlijk valideren. Denk hierbij aan voortgangsgesprekken en stagegesprekken.
360-Graden Feedbackrondes Met 360-Graden Feedbackrondes heeft de student de mogelijkheid om onder meerdere respondenten een feedbackronde uit te zetten. Door de feedback van verschillende type respondenten te analyseren en te vergelijken het zelfbeeld kunnen er nieuwe inzichten ontstaan.

Integreer Reconcept in je ICT-landschap

Reconcept is bereikbaar via Single Sign-On en kan gekoppeld worden met alle relevante systemen om het portfolio nog completer te maken.

Plan een demo in

We helpen organisaties om hun mensen zo flexibel op te leiden als de wereld om hen heen. Dat noemen we skills-based opleiden.

Plan een demo met ons in om te ontdekken wat we voor je kunnen betekenen.

Plan nu een demo in