Hoe benut je de handzaamheid van mobiele apparaten op de werkvloer?

Lees meer

Formularium

In opdracht van

De wens: weg met het boekje

Het Martini Ziekenhuis publiceert al jaren een geneesmiddelenformularium als naslagwerk voor het medisch personeel. Hoewel het formularium populair is, is een duimdik boekje op A5-formaat onhandig en met de brede intrede van de smartphone bovendien onnodig.

Het formularium dient bovendien een opleidingsdoel. Het wordt veel gebruikt door jonge co-assistenten en A(N)IOS. Een doelgroep die gewend is om informatie te vinden via hun smartphones.

Het product: een gemakkelijke app

Het formularium is een prachtige casus voor een smartphone-app. De app is ontworpen om in zo min mogelijk handelingen de juiste informatie te vinden. De zoekfunctie is razendsnel en begrijpt wat je bedoelt, ook als je typfouten maakt of op een synoniem zoekt.

Achter de schermen maken we gebruik van versiebeheer, waardoor de redacteurs altijd gemaakte wijzigingen kunnen achterhalen.

Verspreiding: een formularium voor iedereen

Het Martini Ziekenhuis investeert in een state-of-the-art IT-oplossing. In samenwerking met het ziekenhuis zullen we na een geslaagde pilot de formularium-app ook beschikbaar stellen aan andere zorginstellingen. Zo kan het ziekenhuis zijn investering terugverdienen en wordt waarde toegevoegd aan het product.

Bent u benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? U kunt mij altijd mailen op david@reconcept.nl.